Over mij

jaro frijn sfeerfoto wedstrijd china

Jaro Frijn

Inline skater

Al vanaf jongs af aan ben ik bezig met het opzoeken van mijn grenzen. Op mijn 5e kwam ik voor het eerst in aanraking met de Urban Sportswereld. Elke dag bracht mijn moeder me naar het skatepark. Dat was voor mij een speelparadijs. Toen ik zes werd kreeg ik mijn eerste paar stuntskates. Tot op de dag van vandaag is Inline Skaten mijn passie.

Mijn eerste wedstrijd vond plaats op het Olympiaplein toen ik zeven jaar oud was. Vanaf dat punt is de liefde voor wedstrijd skaten begonnen en reis ik hier nu de hele wereld af. Zo ben ik in Japan, China, Kroatië en nog veel meer mooie landen geweest en sta ik momenteel op nummer vier van de wereldranglijst. De jongensdroom om van mijn hobby mijn beroep te maken wordt steeds meer de realiteit.


Winterclash

Winterclash is de grootste Inline skate wedstrijd in de scene. Na het behalen van de podiumplekken bij de junioren en de amateurs is het eindelijk gelukt om de 3e plek te veroveren bij de professionals.

Nederlands kampioen

Langzaamaan begonnen er in 2021 weer meer wedstrijden te zijn in de wereld. In de zomermaanden heb ik een aantal weken door Europa gereisd en bij meerdere wedstrijden op het podium gestaan. Het skate-seizoen heb ik uiteindelijk kunnen afsluiten door Nederlands Kapioen te worden  in het nieuwe Amsterdamse skatepark House of Urban Sports.

Pannonian challenge

Door de opkomst van het COVID19 virus waren er nagenoeg geen wedstrijden en evenementen in 2020. Toch was er tussen de lockdowns en maatregelen de mogelijkheid om naar Kroatie af te reizen voor Pannonian Challenge: de grootste wedstrijd die dit jaar door kon gaan. Na maanden geen wedstrijden kon ik eindelijk weer doen wat ik het liefst doe, en met resultaat! Ik eindigde op de eerste plaats.

FISE World series 4e plek overall ranking

Het jaar 2019 stond in het teken van de FISE World Series: de grootste internationale wedstrijdreeks met wedstrijden in onder andere Frankrijk, China en Japan. Dankzij goede prestaties tijdens alle wedstrijden kon ik het jaar afsluiten op de 4e plek van de wereldranglijst. Een jaar waar ik echt alles uit heb kunnen halen!

Mind the Gap shows

In 2018 heb ik als een van de vaste leden meegedaan aan de Mind the Gap tour. Een skatetour door het hele land, waarbij op allerlei festivals shows gegeven werden. De hoogtepunten van deze tour waren optredens op Zwarte Cross en SlamFM Kingsday met ruim 30.000 mensen in het publiek.

Winterclash 2e plek

Elk jaar vindt in februari het officieuze wereldkampioenschap inline skaten plaats in Eindhoven: de Winterclash. Als vijftienjarig jochie deed ik mee bij de junioren. Na een sterke voorronde en goede finale eindigde ik op de 2e plek.